A méregtelenítés és a plasztikai sebészet megférhetnek egymás mellett

A mai rohanó, digitalizált, elektroszmoggal terhelt világunkban rengeteg hátrányos környezeti hatás ér bennünket és a szervezetünket. A fittness-re, wellness-re, egészséges táplálkozásra és méregtelenítésre komplett iparágak épültek fel. Ha valaki tenni szeretne az egészségéét ahhoz tényleg nem szükséges már, csak akaraterő. Rengeteg étrenddel, edzéstervvel, böjttel kapcsolatos információ közül válogathatunk, és csak annyi dolgunk van, hogy megpróbáljuk betartani ezeket.

A női testet és szervezetet különösen megviseli a gyermekvállalás, a terhesség és a szülés, a gyermekágy és a szoptatás körüli időszak. Hiába a sok igyekezet, a testápolás, a diéta és a torna, időnként a kötőszövetek meglazulnak, és sajnos nem kerül vissza minden a régi helyére. Bármennyire figyelünk magunkra, előfordulhat, hogy akkor sem tudunk már elégedetten a tükörbe nézni, ha a kicsi egy éves korára újra beleférünk az S-es farmerbe. Mert ha jól is áll újra az a farmer, a has bőre megnyúlhat, ami sajnos tornával nem tüntethető el.

Manapság már teljesen elfogadott az ilyen jellegű problémákkal plasztikai sebészhez fordulni, főleg, ha tudjuk, hogy mindent megtettünk régi formánk visszanyerése érdekében, de az sajnos már nem azon múlik, hogy hány órát mozgunk egy héten, vagy hogy mi kerül a tányérunkra.

Dr. Kelemen Ottó sebész honlapján is éppen ez olvasható, a tipikus hasplasztikára váró beteg jellemzőiről. A terhességek során jelentős testsúlyváltozások következtek be és a páciens nem tudja diétával és sporttal sem az eredeti állapotot visszanyerni.

De más egyéb problémákkal küszködő pácienseken is végeznek ilyen jellegű műtéteket. A hasplasztikának sokféle eljárásmódja létezik, az, hogy végül melyiket alkalmazzák, az számos tényező függvénye. Viszont elég sok fontos kritérium van, amelynek meg kell felelni, mielőtt kés alá fekhetnénk. Ezek közé tartozik a legalább 6 hónapja stabil testsúly, minimális, 1-2 kilós ingadozással és a 30 alatti testtömeg-index. Ezen kívül fontos a kiegyensúlyozott lelki- és mentális állapot, diéta, és káros szenvedélyektől mentes életmód. Ha a páciens többször esett már át hasi műtéten, hasi-zsigeri elhízásban szenved, vagy bármilyen gyomor-vagy bélrendszeri betegség áll fenn, akkor le kell mondania a beavatkozás ezen formájáról.

A műtét előtt egy sor fontos vizsgálatot el kell végeztetnünk, úgy, mint vér- és vizeletvizsgálat, EKG, mellkasröntgen, nőgyógyászati vizsgálat, hasi ultrahang, esetleg egyénenként változó egyéb speciális vizsgálatok.

A műtétet jellegétől függően altatásban, vagy gerincérzéstelenítéssel végzik el, időtartama körülbelül másfél-két és fél óra. Bizonyos szövődményekkel és mellékhatásokkal számolni kell, a teljes gyógyulás általában 2-3 hónap alatt következik be.

A szülésen átesett nők másik érzékeny pontja a keblek állapota. A Kelemed Plasztikánál természetesen a mellek átalakítására is van lehetőség. Itt is számos típusú beavatkozásra van lehetőség, a páciens panaszától, esetleges igényeitől függően. A műtét előtt nagyjából ugyanazokra a kivizsgálásokra van szükség, mint bármely más beavatkozás esetében. EKG, „nagylabor”, mellkasröntgen, mammográfiai vizsgálat.  Az elvégzett beavatkozásoktól függően a gyógyulás pár héten belül teljesnek tekinthető.

Dr. Kelemen Ottó sebész egyébként ezeken kívül széleskörű beavatkozásokat végez. Nemcsak a hasat és a mellet, de a test egyéb részeit érintő műtéteket is lebonyolít, legyen szó a combokról, karról, fülről, vagy akár az intim részekről.

Budapesten két helyszínen működtet rendelőt, az egyikben a járóbeteg ellátás keretei közé tartozó kezelések és beavatkozások folynak, a másikban, egy magánklinikán pedig az altatást igénylő nagyműtéteket végzik el. Pécsi rendelőjében pedig szintén járóbeteg ellátásban fogad pácienseket.  A helyszínekről, rendelési időpontokról, beavatkozásokról és minden egyébről megtalálhatóak az információk a plasztika.info.hu weboldalon.