Bolygónk és saját egészségünk védelme is fontos

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén – ezt kínálja az e-tanusitas.eu. Az energiafelhasználás napjainkban egyre fontosabbá váló témakör, hisz bolygónk védelme, a növekvő árak mind hatnak arra, hogy hangsúlyossá válik ez a téma. Amikor ingatlant szeretnénk vásárolni, fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen az adott lakás vagy ház energetikai besorolása.

Ebből derül ki ugyanis, hogy milyen fenntartási költségekkel számolhatunk. Nemcsak anyagilag fontos ez, hanem azért is, mert ha kevesebb energiát fogyasztunk, azzal kíméljük a környezetünket. Mint ahogy igaz ez saját egészségünkre is, ha rendszeresen méregtelenítünk, böjtölünk, egészségesebbé válhatunk. Ha helyi, szezonális termékeket fogyasztunk, azzal sokat tehetünk nemcsak saját egészségünkért, hanem a környezetért is. Valahogy így van ez az ingatlanok energiafogyasztásával is. Ha megújuló energiát használunk, azzal anyagilag is jól járunk, de a bolygó is nyer vele.

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén – kanyarodjunk is vissza az eredeti témához. Ha tehát ingatlant szeretnék értékesíteni, akkor szükségünk lesz egy ilyen tanúsítványra. Az e-tanusitas.eu pedig akár 12-24 órán belül elkészíti ezt a tanúsítványt. Hogy hogy zajlik maga a folyamat? Először is vegyük fel a kapcsolatot az e-tanusitas.eu honlapon megadott elérhetőségen. Ezt megtehetjük telefonon, vagy az űrlap kitöltésével. A kapcsolatfelvétel után egy telefonos egyeztetés következik, érdemes erre is felkészülten érkezni, ugyanis minél több információval rendelkezünk, annál gyorsabb és egyszerűbb a munka. A helyszíni felmérés elengedhetetlen, ezt a területileg illetékes kolléga fogja elvégezni egy előre megbeszélt időpontban, személyesen.

Ha megvan a ház tervdokumentációja, készítsük elő és mindenképp legyünk tisztában a helyrajzi számmal. Ezt az adásvételi szerződésen és a tulajdoni lapon is megtaláljuk. A helyszíni felmérés során a szakember megvizsgálja az épületet, a szigetelést, a nyílászárók állapotát, a fűtési és a melegvíz-előállítási rendszer. Vagyis minden olyan dolgot, ami befolyásolja az energiafelhasználást.

A mért értékeket aztán az irodába továbbítja, ahol megkezdődnek a számítások és elkészül a tanúsítvány, melyet ezután futár szállít házhoz. A tanúsítvány sürgős esetben akár 12 órán belül a megrendelőnél lehet.

A tanúsítvány a 12 kategória valamelyikébe sorolja az ingatlant. A legjobb az AA++, a legrosszabb a JJ kategória. Jó tudni, hogy ma hazánkban minimum CC-besorolással rendelkező ingatlan építhető csak, ahhoz pedig, hogy BB besorolást kapjunk, megújuló energiaforrásra is szükség van.

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén – ezt kínálja tehát az e-tanusitas.eu, gyorsan és kényelmesen. Ráadásul a megrendelők egy 4000 forint értékű Ingatlan kisokost is kapnak, tele csupa hasznos tanáccsal. A részleteket és az árakat is megtaláljuk az e-tanusitas.eu oldalon. A cég árgaranciát is vállal a munkájára, ami szintén nagy előny és fontos szempont lehet a választásnál.

Az energetikai tanúsítvány fontos lehet akkor is, ha pályázunk, például napelemre. Ilyenkor is számít az idő, tehát érdemes az e-tanusitas.eu-t felkeresni, akik gyorsan elvégzik a tanúsítást. Az ingatlan eladásakor is feltétlenül szükségünk van erre a tanúsítványra. Vannak azonban kivételek, például az 50 négyzetméternél kisebb épületek – ez csak az önálló épületekre vonatkozik, lakásokra nem. Vagy az olyan épületek, melyek maximum két évig használatosak, illetve csak kevés ideig lakottak. A részleteket ezzel kapcsolatban is megtalálhatjuk az e-tanusitas.eu honlapján.

Minél jobb a besorolás, annál jobban védjük mi magunk is a környezetünket. A tanúsítás egyébként tíz évig érvényes, de ha közben bármilyen energiahatékonysági beruházást végzünk, például napelemmel szereltetjük fel otthonunkat, vagy felújítjuk a fűtési rendszert, szigetelünk, nyílászárókat cserélünk, akkor érdemes új tanúsítványt készíttetni.