Cégalapítás, székhelyszolgáltatás, üzletnyitás – így telt az elmúlt pár hónapom

Régóta fontolgattam már, hogy saját cég alapításába vágok, de sokáig halogattam. Nemrég azonban vettem egy mély levegőt, kihúztam magam és elkezdtem az álmaimnak élni. A méregtelenítés, az egészséges életmód egyébként és nagyon régóta foglalkoztatott, és némiképp a képesítésem is alkalmassá tett arra, hogy megnyissam saját üzletemet. Egy pici üzlethelyiség, ami nyitva áll az érdeklődők előtt és egy webáruház, ami szerencsémre igen szép forgalmat bonyolít le. Ma már ez a helyzet, azonban sok feladat volt a kezdetekben.

Az egyik ilyen a cégalapítás. Korábban persze volt némi fogalmam arról, hogy milyen cégformák vannak és kinek melyiket éri, érheti meg választani, azonban konkrétan nem igazán ástam bele magát ebbe a témakörbe. Ekkor ajánlotta az egyik barátnőm a szekhelyszolgaltatas24.hu weboldalt, ahol nem csak tájékozódtam, hanem cselekedtem is, de erről egy kicsit később. Szóval, hogy mivel is jár a cégalapítás, azt itt tudtam meg.

Még mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes gondolkodni. Ez a kulcs, erre szánjuk rá az időt tervezgessünk, számolgassunk, de döntsünk elhamarkodottan, hisz ha rosszul döntünk, utána már nagyon visszacsinálni az egészet. A cégalapításnál tehát kezdjük azzal, hogy megnézzük, milyen cégformák is vannak, és melyek azok, amik a mi esetünkben szóba jöhetnek. Aztán ott a kérdés, hogy ki legyen az ügyvezető, a tulajdonos, milyen tevékenységi köröket vegyünk fel? És ami szintén kiemelten fontos, hogy mi legyen a cég neve? Én olyan nevet szerettem volna, ami egyedi, különleges és lehet következtetni arra, hogy mivel is foglalkozik a cégem.

A szekhelyszolgaltatas24.hu segít ezekben a lépésekben is, telefonos konzultációs lehetőséget kínálva, de akár személyesen is tudunk egyeztetni, kérdéseket feltenni. A cégalapítás bürokratikus terheit leveszik a vállunkról, hisz minden szükséges dokumentumot, szerződést előkészítenek, hogy nekünk csak aláírni kelljen. Itt kell döntenünk a székhelyről is, melyben szintén nagyon jó ajánlatot nyújt a szekhelyszolgaltatas24.hu. Fél évre 29.900 forint+Áfa összegbe kerül Budapesten, ahol több helyszín közül lehet választani), míg az iparűzési adómentes Újlengyelben 39.900 forint+Áfa fél évre. Mindkét esetben egy hónapot ajándékba ad a szekhelyszolgaltatas24.hu.

Na de vissza a cégalapításhoz. Cégbíróság, adóhivatal, cégbejegyzés? Elsőre bonyolultnak hangzik, de nem is kell nekünk ebbe belefolyni, hisz a szekhelyszolgaltatas24.hu mindent elvégez helyettünk. Ha minden rendben van, akkor egy nap alatt le is zajlik a cégalapítás. A szekhelszolgaltatas24.hu több mint tíz éves tapasztalattal várja az ügyfeleket.

Jómagam nyugodt vagyok, mert őket választottam és erre biztatok mindenki mást is, aki vállalkozni szeretne. A cégalapítás hamar lezajlott és székhelyszolgáltatóként is pontosak, megbízhatók.